Toevallig nog Hemispherx-aandelen?

Volgde u indertijd het verkoopadvies op Hemispherx niet (BeursTips 21-49) en/of heeft u nog aandelen van deze biotecher in portefeuille, spits dan de oren, want op 17 augustus is er een stemming die de toekomst van het bedrijf zal bepalen!

Ampligen, Hemi’s belangrijkste middel (behandeling van het chronischevermoeid-heidssyndroom (CVS)) kreeg eind 2012 geen goedkeuring van de Amerikaanse Food & Drug Administration. Hemi moest zijn fase III-studiehuiswerk opnieuw doen. Gezien het zwakke management onder de scepter van Dr. Carter was het zinloos te hopen op beterschap...

Carter werd in februari van dit jaar echter door de raad van bestuur de deur gewezen. Die raad van bestuur besloot orde op zaken te stellen en met een propere lei te beginnen. 10 jaar te laat. Het orde op zaken stellen is geen evidentie gezien de reputatie en het feit dat de patenten rond Ampligen voorbijtikken. Maar goed, men wil orde op zaken stellen en dat verdient op zijn minst onze aandacht (ook al hebben we de aandelen niet meer) gezien er nog steeds 30 miljoen aandelen in handen van Belgen zijn (12% v.h. aantal uitstaande aandelen).

Het belangrijkste voor de leefbaarheid is een omgekeerde aandelensplitsing (reverse split) die ervoor moet zorgen dat Hemi beursgenoteerd blijft. Lukt die stemming niet, dan gaat Hemi van de beurs en zal het heel moeilijk worden om nog centen te vinden en te overleven. Over die reverse split wordt gestemd op 17 augustus. Had u op 20 juni 2016 nog aandelen, dan is het belangrijk dat u hierop “ja” stemt (ook al verkocht u uw aandelen nadien)!

Het stemproces is relatief eenvoudig. U vraagt aan uw bank/makelaar een bewijs van uw aantal aandelen op 20 juni 2016. Het stemformulier kan u op onze website bij het Hemispherx-artikel terugvinden. Daarna moet u deze 2 formulieren vóór 16 augustus naar Hemispherx doormailen of aan ons bezorgen (het liefst via e-mail). Laat niet alles liggen tot de laatste minuut, want bij die Amerikanen wordt duidelijk met deadlines gewerkt.

Stemformulier Hemispherx Nederlands

Operationeel en financieel probeert Hemi de zaken op orde te stellen. Men maakt voorbereidingen voor een nieuwe fase III-studie (Ampligen) en zoekt een partnerschap voor alles wat CVS (bv. HIV, kanker,…) niet aangaat. Daarnaast zoekt men om zoveel mogelijk centen te puren uit Alferon (natuurlijk interferon). Alle kleine beetjes helpen, want financieel staat er nog amper 7,8 miljoen $ op de bank en een nieuwe Ampligen fase III-studie zal zeker vele tientallen miljoenen $ kosten. Een subsidie van de overheid kan die studie trouwens ook een handje helpen. Of dat zal lukken? Een groot vraagteken!

Bezit u nog aandelen, stem dan zeker, want elke stem telt! Hou ook de stemresultaten in de gaten. Wordt de reverse split goedgekeurd, dan is Hemi tijdelijk gered. Een partnerschap vinden voor Ampligen wordt ons inziens moeilijk (maar je weet nooit) en er zijn volgens ons nog heel wat uitdagingen om tot een goede fase III-studie te komen. We wensen hen alvast veel succes toe en kijken van de zijlijn toe. Voor alle duidelijkheid: We zijn geen koper van het aandeel gezien de risico’s, maar we blijven alles wel opvolgen. Vragen: De Advieslijn!


★★★ Interesse in een gratis proefnummer van BeursTips? ★★★

Beste , respecteer a.u.b. onze algemene voorwaarden en het auteursrecht. Klik hier voor meer info.

Uw gegevens: PP- - 185.93.229.4 -

Rendementen

Schatten op Zolder

+0,4% over 2020

 

Risky Business

+18,5% over 2020

 

BEL 20

-6,0% over 2020

X