Verzet u tegen het veel te laag bod op Global Graphics...

Advies:Sterk koopwaardig (1) Risico:Gemiddeld risico (3) Impact:

We hebben altijd gedacht dat de grafische softwarespeler Global Graphics vroeg of laat met zijn kennis en technologie de jackpot zou scoren. Globals nieuwe screeningtechnologie en businessmodel zou wel eens die jackpot kunnen worden. Het is niet moeilijk dat de referentieaandeelhouder nu plots Global voor een habbekrats van de beurs wil halen. Dit is nul respect tonen voor de aandeelhouders!

Waarover gaat het? Met de overname van Meteor TTP (hardwaresturing voor inkjetprintkoppen) haalde Global Graphics heel wat expertise in het aansturen van inkjetprinters binnen. Het inkjetdrukken is een snelgroeiende druktechnologie die in veel industriële sectoren toegepast wordt. Niet alleen bv. bij het drukken van boeken, verpakkingen en labels, maar bv. ook bij het drukken van parket/laminaat, textiel, keramische tegels, behangpapier,…

Een van de grootste struikelblokken bij het inkjetdrukken is lijnvorming en de afwezigheid van uniformiteit. Dit zijn problemen eigen aan inkjetdrukken. De belangrijkste oorzaak ligt bij de drukkoppen die t.o.v. van elkaar een kleine afwijking vertonen. Een probleem dat enkel erger wordt met het verslijten van die drukkoppen. Dit is een bekend probleem in de inkjetindustrie en dit zette de voorbij jaren een rem op de groei van het inkjetdrukken…

Met de toepassing van Globals PrintFlat-screeningtechnologie behoort lijnvorming definitief tot het verleden (een voorbeeld van die lijnvorming kan u terugvinden op www.beurstips.com). Deze technologie is gebaseerd op een aantal softwarealgoritmen die Global Graphics overnam en zelf binnenshuis ontwikkelde…

Die screeningsoftware wordt sedert kort op de markt gebracht en aan het enthousiasme van de printerproducenten te horen zal dit een daverend succes worden. Zo nam Ellerhold AG, de Duitse marktleider met een marktaandeel van 70% in het bedrukken van affiches (billboards), een licentie op de PrintFlat-software. Gary Fry, de topman van Global Graphics, liet ons weten dat er nog gelijkaardige contracten getekend werden, maar dat niet alle klanten hun naam in de pers willen zien verschijnen…

De potentiële impact van die PrintFlat-software op Global Graphics is enorm. De prijs voor de basissoftware is identiek als de RIP-software, die Global nu al voor digitale printers verkoopt (iedere industriële printer werkt met RIP-software om correct te kunnen afdrukken). Die prijs gaat van een paar duizend euro’s (voor kleine druktoestellen) tot 75.000 euro (voor zeer grote druktoestellen). Daarbovenop moet ook nog eens per screening (via afdruk van een proefdruk, inscannen in the cloud en online aanpassen druktoestel) betaald worden. Er zit m.a.w. een recurrent element aan dat screenen.

Gezien het om software gaat, zijn de winstmarges enorm (bijna 100%). De topman van Global Graphics gaf al aan dat het screenen op termijn groter kan worden dan het verkopen van RIP-software (bijdrage van 9 miljoen euro tot de omzet over 2017 voor Global Graphics).

Voor volledig 2018 voorziet Global Graphics een bedrijfskasstroom die in de buurt van 6 miljoen euro komt en dat zonder noemenswaardige impact van die screeningsoftware… Waar denkt u dan dat we met die screeningsoftware kunnen uitkomen?

Beleggers beginnen het potentieel van die screeningsoftware te snappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat voorzitter Guido Van der Schueren (controleert 14,18%) via Congra S.a.r.l. nu plots Global Graphics van de beurs wil halen tegen 4,25 euro/aandeel.  Een premie van amper 9%! Dit komt overeen met een waardering van amper 7,5 keer de geschatte bedrijfskasstroom over 2018 en dat voor een kerngezond technologiebedrijf zonder schulden dat groeit als kool en waar het beste nog moet komen!

Technologiebedrijven met zo’n potentieel worden verkocht boven 15 keer de bedrijfskasstroom (vandaar ons koersdoel van 8 euro!). We gaan ons dan ook met hand en tand tegen dit bod verzetten! We raden u aan hetzelfde te doen.

Guido Van der Schueren gaf al aan zijn aandelen te zullen verkopen aan Congra (via een kapitaalverhoging) en we hebben een sterk vermoeden dat het management van Global en referentieaandeelhouder Johan Volckaerts (controleert 17,05%) zich terug zullen inkopen in Congra d.m.v. een kapitaalverhoging. Dat zijn de trucks van de foor om toch nog van het succes van de screeningsoftware te kunnen profiteren!

Om dit bod te doen mislukken (of de overnemers tot een hoger bod te dwingen) moet meer dan 25% van de aandeelhouders (die stemmen) TEGEN dit bod stemmen. Gezien we op een uurtje tijd al reactie kregen van meer dan 10% van de aandeelhouders is dit haalbaar!

Wat moet u doen als u meer uit uw Global Graphics aandelen wil halen?

1/ Verkoop NIET. Nu winst nemen is kortetermijndenken. Op lange termijn kan de buit veel groter worden. Denk richting ons koersdoel van 8 euro of zelfs meer!

2/ Zodra hierover gestemd moet worden, adviseren wij u TEGEN de verkoop te stemmen.

3/ Indien u zich strijdvaardig wil opstellen kan u opteren aandelen Global bij te kopen (tot 4,25 euro/aandeel). Worst case krijgt u… 4,25 euro/aandeel!

4/ Laat ons via email weten (info@beurstips.com) op hoeveel aandelen steun wij van u kunnen rekenen. Dit verplicht u tot niets, maar helpt ons wel in te schatten hoe sterk het NEEN-kamp staat… Bovendien zullen wij u informeren over de te ondernemen stappen om te stemmen en hoe u kan vermijden dat Guido Van der Schueren u in het zak zet!

Dit veel te lage bod is opnieuw een opportunistische zet van Guido Van der Schueren. In het verleden haalde hij op die manier Artwork Systems van de beurs, waarna hij enkele jaren later de handel voor een veelvoud verkocht aan Esko.  Die truc probeert hij nu opnieuw te doen. Ongetwijfeld bestaat zijn tactisch plan erin om Congra te fusioneren met zijn zeer succesvolle Hybrid Software en dit op termijn door te verkopen of op de beurs te brengen.

Verzet u tegen dit opportunistisch laag bod. Verkoop uw aandelen NIET en opteer desnoods om bij te kopen. We lieten het management weten NIET AKKOORD te gaan en dat we het VERZET zullen organiseren. Als we allemaal ons gezond verstand gebruiken, kunnen we hier veel meer uit halen en een faire correcte waarde voor onze aandelen bekomen die rekening houden met het groeipotentieel. Meer info nodig? Neem dan met ons contact op!

 

Beste , respecteer a.u.b. onze algemene voorwaarden en het auteursrecht. Klik hier voor meer info. Uw gegevens: PP- - 185.93.229.4 -

X